DESPRE

Zoli TOTH este unul dintre cei mai respectați artiști români, cu peste 1200 de apariții scenice la activ, care depășește mereu limitele și aduce continuu concepte noi de spectacol.

Zoli este absolvent al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima ” din Cluj Napoca, clasa prof. Grigore Pop, secția Percutie, specializarea Solist Instrumentist/ Profesor de instrument si muzica de cameră.

Pasiunea lui pentru cântatul in grup de dezvolta in anii academiei când alături de Ansamblul de Percutie de la Cluj Napoca, începe o serie de concerte in tară și străinătate, dar si imprimări audio pentru compozitori români și străini.

Lumea industriei muzicale pentru Zoli începe  în 1997, când a fondat cvartetul de percuție Hans’n’feet. După câteva schimbări de stil și formulă, ia naștere SISTEM, cinci percuționiști profesioniști cântând pe butoaie de metal și plastic.. Începând cu anul 2002, SISTEM a lansat patru albume din care 11 single-uri au devenit numărul unu în topurile din România. SISTEM a concertat in toata tara si in strainatate si in 2005, impreuna cu Luminita Anghel, trupa a obtinut locul trei la Eurovision Song Contest – Kiew, Ucraina, cea mai buna clasare a Romaniei până in acel moment.

Acum, Zoli TOTH se concentrează pe un „one man show” cu sintetizatoare analogice, instrumente de percuție neconvenționale, tobe și vibrafon. El combina muzica clasică și electronică cu ritmuri diverse de pe tot globul.

In 2021 apare primul album solo Zoli TOTH – BETTER TOGETHER ( vezi aici)

Din anul 2018 Zoli TOTH este coordonatorul ansamblurilor de percuție din cadrul programului de integrare socială prin muzică Cantus Mundi. În această perioadă in naștere YOUNG – BEATS, formație alături de care Zoli concertează tot mai des.

Zoli este, de asemenea, implicat în mai multe cauze „verzi”. Susține proiecte precum Let’s Do It, Romania!, MaiMultVerde și WWF. Din 2009, Zoli colaborează cu National FM pentru emisiunea ECOFRECVENTA, oferind ascultătorilor scurte informații zilnice despre cum să ne protejăm natura, dar si interviuri live cu personalități marcante din Romania.