DESPRE

Zoli TOTH este unul dintre cei mai respectați artiști români, cu peste 1300 de apariții scenice la activ, care depășește mereu limitele și aduce continuu concepte noi de spectacol.

Zoli este absolvent al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima ” din Cluj Napoca, clasa prof. Grigore Pop, secția Percutie, specializarea Solist Instrumentist/ Profesor de instrument si muzica de cameră.

Pasiunea lui pentru cântatul în grup se dezvoltă în anii academiei când alături de Ansamblul de Percuție de la Cluj Napoca, începe o serie de concerte în țară și străinătate, dar și imprimări audio pentru compozitori români și străini.

Lumea industriei muzicale pentru Zoli începe în 1997, când a fondat cvartetul de percuție Hans’n’feet. După câteva schimbări de stil și formulă, ia naștere SISTEM, cinci percuționiști profesioniști cântând pe butoaie de metal și plastic. Începând cu anul 2002, SISTEM a lansat patru albume din care 11 single-uri au devenit numărul unu în topurile din România. SISTEM a concertat în toată țara și în străinătate și în 2005, alături de solista Luminița Anghel, trupa a obținut locul trei la Eurovision Song Contest – Kiev, Ucraina, cea mai bună clasare a Romaniei până în acel moment.

Acum, Zoli TOTH se concentrează pe “Better Together” un show complex cu sintetizatoare analogice, instrumente de percuție neconvenționale, tobe, vibrafon și un cvartet de coarde. El combină muzica clasică și electronică cu ritmuri diverse de pe tot globul. În majoritatea concertelo,r pe scenă, Zoli este acompaniat de un cvartet de coarde.

În cei aproape 30 de ani de carieră a susținut concerte în Singapore, Germania, Ungaria, Spania, Norvegia, Suedia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Belgia, Italia, Moldova, Turcia, Grecia, Malta, Franța, Emiratele Arabe Unite și România.

In 2021 apare primul album solo Zoli TOTH – BETTER TOGETHER ( vezi aici)

Din anul 2018 Zoli TOTH este coordonatorul ansamblurilor de percuție din cadrul programului de integrare socială prin muzică Cantus Mundi. În această perioadă ia naștere YOUNG – BEATS/CANTUS MUNDI, formație alături de care Zoli concertează tot mai des in țară și străinătate.

Zoli este implicat în mai multe cauze „verzi”. Susține proiecte precum Let’s Do It, Romania!, MaiMultVerde și WWF România.

Din 2009, Zoli realizează si moderează emisiunea ECOFRECVENTA, oferind ascultătorilor știri zilnice despre cum să protejăm natura, dar și interviuri săptămânale live cu personalități marcante din Romania.