Tu câtă mâncare arunci?

Azi sărbătorim împreună Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare, ocazie cu care am primit cu bucurie titlul de Ambasador al Băncii pentru Alimente.

În acest moment, românii cheltuie, în medie, aproximativ 35- 40% din venitul unei gospodarii pe alimente, însă 25% din ceea ce cumpără ajunge la gunoi: mâncare gătită, fructe, legume, panificatie și multe altele.

70 kg de alimente arunca in medie fiecare roman la gunoi. 

Este evident că lipsa de educație joacă un rol important în această problemă. Dar la fel de evident este că putem reduce aceste cifre doar împreună. Ca o echipă. 

Mă bucur să vă recomand o experiență care ne inspiră să privim altfel resursele: expoziția „Arta de a nu risipi nimic”, la Art Safari. Nume mari ale artei contemporane românești – Gorzo, Ghenie, Mureșan și alții – au lucrări dedicate acestui subiect.