BeatAgora, pământ românesc

BeatAgora, cel mai cool program alternativ de educație muzicală, prinde contur. Ce facem? Dotăm câteva școli – preponderent licee – din România cu instrumente necesare pentru a funcționa trupe rock, pop sau electro. Utilăm sălile de repetiție cu sisteme de sonorizare și susținem profesorii curricular si financiar pentru ca să-și poată face meseria cu drag și responsabilitate. 
Sunt câteva ore de când m-am întors din al doilea turneu național, în care trebuia să vedem dacă lucrurile merg conform planului. Și merg, chiar foarte bine!
În 6 luni de implementare suntem prezenți în 5 orașe, avem 11 trupe, s-au înființat 4 laboratoare de muzica.
Trupa din Călărași a devenit vedeta orașului, copiii de la alte școli vor să se transfere la “Eminescu” pentru că aici exista programul BeatAgora. În București, „Mateiștii” au înființat 4 trupe de 4 genuri diferite, cei din Toplița (cu o medie de vârsta de 10 ani) au început sa cânte împreuna și mi-au promis solemn că până în 20 mai vor avea 4 piese 
; rockerii din Blaj au cel puțin 2 trupe, iar cei din Vâlcea nu se lasă mai prejos și lucrează și ei deja la cea de a doua trupă. Interesant pentru mine a fost să observ că genul muzical preponderent este rockul. Viitorul sună live! 

Concluzia este că se poate. Este adevărat că fără BRD – Group Societe Generale acest proiect nu ar fi pornit, dar mă bucur să am niste parteneri așa de faini. Și nu ne oprim aici. În curând vom lansa pe www.beatagora.ro formularul de înscriere pentru următoarele 10 școli.
#BeatAgora
BRD – Groupe Societe Generale
.
Școala Gimnazială Miron Cristea – Toplița
Colegiul National I.M.Clain
Colegiul National De Informatica Matei Basarab
Colegiul Național „Matei Basarab” din București
Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Călărași

Leave a Reply