Regele ar fi putut sa moara inainte de revolutie sau pe vremea primului mandat a lui Iliescu si generatia mea n-ar fi aflat niciodata despre el, familia lui, realizarile lor atat din punct de vedere al educatiei morale cat si din punct de vedere al modernizarii statului roman.

Pentru mine este pentru prima data cand, pe posturile radio si tv ni se da exemplu pozitiv un lider adevarat, un lider al tuturor romanilor. Se vorbeste pentru prima data in consens total despre “bine” . Este foarte posibil ca aceste zile de doliu national sa fie o adevarat igenizare a memoriei noastre colective si standardele noastre in ceea ce priveste profilul si alegerea viitorilor politicieni sa se schimbe, macar putin.

Funerariile au loc intr-o perioada in care nu exista alte manifestari publice: Ziua Romaniei, Mos Nicolae sau Craciun . Cinic vorbind pot sa spun ca era chiar greu de gasit un moment mai bun intr-un Decembrie asa de aglomerat. In Bucuresti timpul este foarte frumos si oamenii pot sa mearga sa-I duca un ultim omagiu Regelui. Nu sunt ninsori sau alte evenimente meteo care ar putea distrage atentia de la aceste momente. El poate sa fie in centrul atentiei.

Multumesc Regelui Mihai ca ne-a amintit, binele invinge mereu si ca pentru a conduce o tara trebuie sa fii bine instruit, sa faci sacrificii si nu in ultimul rand sa fii modest.

Dumnezeu sa-L odihneasca pe Regele Mihai!


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*