S-au pus in vanzare prin eventim.ro si la casa de bilete a Teatrului Bulandra bilete pentru spectacolele din 2 si 3 septembrie 2015. THE BACH FILES, regia Alexandru Darie, Scenografia Octavian Neculai, Muzica Adrian Enescu, Interpreteaza Zoli TOTH Project http://www.bulandra.ro/ro/bilete-online.html

Iata aici o mica descriere a spectacolului:

Într-o buna dimineață primesc pe neașteptate vizita marelui meu prieten și compozitor Adrian Enescu, care-mi spune că a scris o muzică fusion inspirată de compozițiile lui Johann Sebastian Bach. Să ascult și să văd dacă mă inspiră pentru un spectacol.

Ramân singur. Ascult. Ascult și sufăr un șoc.

O muzică de o modernitate sfâșietoare, teme cunoscute ale lui Bach, dar și contrateme, subteme surprinzătoare scoase la lumină din măruntaiele complicatelor partituri ale geniului, impecabil interpretate live de Zoli TOTH Project. O lume când tristă, când explodând de bucurie și ironie, plină de viață. M-am gândit instantaneu că această muzică cinematografică poate da naștere unui “film noir” ce poate face legătura între trecutul baroc și viitorul nostru imediat. M-am gândit să fac o imensă bandă desenată, combinând actori în carne și oase, desene și muzica live.

Așa s-a născut The Bach Files, în care un detectiv particular caută într-o metropolă uitată, plină de fum și de smog, creuzet al tuturor lumilor și posibilităților, o descedentă a marelui compozitor, un suflet pierdut. O poveste tulburătoare despre iubire, despre lupta dintre bine și rău, despre căutarea de sine. Un film pe viu, în care actorii, tranformați în imagini alb-negru, se suprapun peste fragmente animate ale desenelor și elementelor scenografice create de Octavian Neculai. Un film 2D creat cu elemente 3D. Un spectacol subordonat și condus în exclusivitate de muzică. Pentru mine, cel puțin, o premieră.

Alexandru Darie

Afis Bulandra Final

 


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*