BITTMAN VS VOLTAJ
In timp ce ma intorceam de la Tg Mures am decis (aici ma dau mare, de fapt Ioana a decis) sa ascult in masina pentru cateva ore programul radiourilor comerciale din Romania.  Nu s-a schimbat nimic de acum 3 ani cand am ascultat ultima oara de exmplu Kissfm. Tot 20 de piese sunt in rotatie maxima, in mare suna cam la fel, tempo-ul e uniform, armonic foarte simplu totul si nu prea iese nici una in evidenta. Singura schimbare, din pacate in rau, este aceea ca se canta din ce in ce mai mult fals (in sensul pur tehnic, dar despre asta voi scrie un articol separat) si ca moderatorii nu prea mai au cuvintele la ei. De aceea va recomand sa ascultati radiouri precum RFI, GOLD sau chiar RRA. La aceste posturi moderatorii isi fac treaba cu mult profesionalism. Nu pot sa vorbesc despre National FM pentru ca s-ar interpreta imediat, dar din punctul meu de vedere intra la categoria “imi place”.

Ca sa revin la muzica noastra si influentat de ce e pe radio, trebuie sa recunosc ca mi-ar fi placut sa vad anul acesta la selectia nationala Eurovision o confruntare intre doua nume foarte mari de le piata muzicala autohtona. Artisti cu mii de concerte la activ, sute de mii de fani reali ( adica oameni nu like-uri), repertoriu imens si nu in ultimul rand experienta, “Voltaj – De la capat” vs.”Dan Bittman – Si ingerii au demonii lor”. Cred ca ar fi avut toata lumea de castigat, publicul din sala, Televisiunea Romana, presa de specialitate si nu in ultimul rand casele de discuri.

Pe Youtube, desi a publicat piesa cu doua luni mai tarziu decat Voltaj, Dan Bittman are un avans de aproximativ 2.500.000 de vizualizari. In cele cateva ore de Kiss fm nu am auzit deloc piesa celor de la Voltaj.

Voi cu cine ati fi votat?


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*