Zoli Toth_foto Ciprian StrugariuZoli TOTH Project şi ”Bach in ShowBiz” va ajunge la ediţia a treia a Festivalului Dilema Veche care va avea loc în perioada 22-24 august în Alba Iulia. Adresat dilematicilor de pretutindeni, festivalul propune trei zile de cultură şi sărbătoare în cea mai frumoasă cetate din România. Ceilalţi invitaţi sunt artişti de renume ca Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Alexandru Andrieş, Zdob şi Zdub, Farfarello feat. Ovidiu Lipan Ţăndărică, fotograful Cosmin Bumbuţ, dar şi scriitorul Mircea Cărtărescu.

Tema ediţiei 2014 a Festivalului Dilema Veche este “Noi suntem ceilalţi”: o ocazie de a ne pune faţă în faţă şi de a descoperi cât suntem de diferiţi şi cum ne putem armoniza convieţuirea cu “străinul”, inclusiv cu “străinul din noi”. ”Bach in ShowBiz” se integrează foarte bine în tema festivalului prin mixul pe care îl propune între muzica clasică şi showbiz, două concepte destul de străine unul de celălalt.

”Bach in ShowBiz” este un spectacol pe care l-am creat împreună cu Adrian Enescu care a luat teme din muzica lui Johann Sebastian Bach completate cu un show de proiecţii video marca “Les Ateliers Nomad”. ”Bach in ShowBiz” dezvăluie faţete necunoscute ale muzicii baroce – reinventat într-un spectacol avangardist. Cele 12 variaţiuni din program spun fiecare câte o poveste de sine stătătoare, dar în acelaşi timp fiecare este ca o piesă într-un puzzle sonor de proporţii.

Festivalul Dilema Veche este singurul festival din România organizat de o revistă şi a fost conceput pentru a le oferi cititorilor dilematici ocazia de a se întâlni cu personalităţi ale artelor şi culturii. Festivalul aduce în spaţiul public spiritul pe care revista Dilema veche îl cultivă de peste 20 de ani: dialog, valori culturale de prim rang, reflecţia asupra temelor esenţiale ale societăţii şi culturii, buna dispoziţie şi umorul.

Este o onoare pentru mine să fiu pe afişul acestui festival alături de nume sonore ale culturii contemporane româneşti. Îmi place să fiu altfel şi să se vorbească despre mine ca despre celălalt şi asta pentru că iubesc diversitatea.


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*