CM6A8660webDacă v-aţi întrebat cine sunt colegii mei din Zoli Toth Project, a venit momentul să vi-i prezint: Amalia Gîscă – vioară, Flaminia Nastai – violoncel şi Bogdan Pop – percuţie. Evident, şi subsemnatul, doar suntem un quartet. Împreună am pornit prin ţară cu turneul Bach in ShowBiz, un proiect muzical fusion în care am combinat muzica clasică şi ceea ce am învăţat în showbiz în ultimii 15 ani. Bach in ShowBiz înseamnă muzică de Bach + percuţie  + proiecţii 3D marca ”Les Ateliers Nomad”+ vioară şi violoncel + show.

Amalia Gîscă este absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi. A studiat şi în Germania, la Würzburg, şi este câştigătoarea mai multor premii naţionale şi internaţionale. A participat la numeroase festivaluri în ţară şi peste graniţe şi a colaborat cu artişti renumiţi precum Horia Andreescu, Sabin Păutza, Michele Santorsola etc.

Flaminia Nastai este absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj – aici am terminat şi eu studiile muzicale, dar mult înaintea ei. A susţinut un număr important de concerte şi recitaluri, atât în România, cât şi în străinătate. A participat la numeroase cursuri de măiestrie şi evenimente dedicate tinerilor muzicieni şi este solicitată să evolueze alături de orchestre importante precum Filarmonica “George Enescu” sau Orchestra Naţională Radio.

Bogdan Pop s-a perfecţionat în arta interpretativă chiar sub îndrumarea mea, când am fost profesor şi m-am bucurat să ne regăsim cu această ocazie. A colaborat şi continuă să colaboreze cu majoritatea orchestrelor din România, dar este invitat şi de ansambluri străine, precum Royal Philharmonic Orchestra din Londra. Repertoriul său transcende zona clasică, Bogdan abordând şi jazz-ul sau muzica fusion.

Miercuri, 30 aprilie, am susţinut primul concert Bach in ShowBiz în această formulă la Ploieşti. După sute de ore de repetiţii în studio şi o apariţie pe scena Ateneului Român în cadrul Galei Twin Art organizate de Hope and Homes for Children România,  vă pot spune că am sunat perfect împreună. Nu că m-aş fi îndoit vreo clipă de asta. 🙂 Vă aştept să ne auziţi şi vedeţi la următoarele concerte din cadrul turneului Bach in ShowBiz!

Foto: Andreea Retinschi / www.delirium.ro


One Reply to “Zoli Toth Project, cine suntem”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*