Cu puţin timp in urma am participat la inaugurarea primei clădiri cu adervărat verzi din România, blocul cu 12 apartamente construit de Ozone Homes în nordul Bucureştiului, mai exact în Tunari. Avalon Residence a reuşit ceea ce mulţi dintre noi îşi doresc: o casă în clasa energetică A cu costuri de întreţinere reduse cu până la 60% faţă de o clădire similară. Tehnologia folosită la producerea panourilor prefabricate previne risipa, scade perioada de execuţie şi asigură o foarte bună izolare a clădirii, evitându-se pierderile de energie.

Iar partea bună este că, dacă toţi vecinii se pun de acord, ei pot să continue dezvoltarea eco a clădirii cu panouri fotovoltaice sau o eoliană de dimensiuni reduse pentru producerea energiei din surse verzi.

La inaugurare am participat alături de Andreea Prelea, CEO Ozone Homes şi Steven Borncamp de la Romanian Green Building Council. A fost pentru prima data cand am tăiat o panglică:)

Pentru cei care îmi remarcă ţinuta, ea a fost realizată cu ajutorul Adinei Buzatu, iar pantofii de rock star (după cum spunea Andrew) sunt de la magazinul Trends by Adina Buzatu. Despre ei am scris deja, dar nu pot să nu mă laud cu ei de fiecare dată când îi port:)

Eu ştiu sigur că aş vrea să locuiesc într-o casă mai verde, în lipsa uneia pasive (despre asta vă povestesc altă dată), dar voi?


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*