Am fost zilele trecut la Aachen/ Germania unde cei de la Ford au centrul lor de cercetare pentru productia europeana. 250 de cercetatori fac tot posibilul sa tina pasul cu concurenta si preferabil sa fie in fata lor.

De data aceasta s-a discutat despre problemele de mediu. Ce mi-a placut cel mai mult a fost ca oamenii nu se arunca foarte tare in ceea ce priveste comunicare pe green. Inca sunt modesti, ei stiu ca industria auto este inca foarte departe de ceea ce vrea populatia. Adica poluare zero, autonomie mare, costuri mici si infrastructura.

Daca e sa va spun cateva cifre ar suna cam asa: Ford isi doreste ca pana in 2020 sa reduca emisiile de CO2 cu 30% fata de anul 2006. Sa produca pana in 2020 intre 10 si 25% din productia totala masini elecrice, hybrid sau plug –in hybrid.

Principala problema a momentului este ca bateriile care ar putea inlocui motoarele cu combustibili fosili sunt mari, greu de montat si costa enorm.

Eu am speranta ca si in acest caz se va intampla ca la telefoanele mobile. Mai intai am jucat ping pong cu ele iar acum daca te straduiesti un pic poti sa te scobesti intre dinti:)

 

 


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*