M-am intors de curand dintr-o super mini vacanta. Am fost plecat cu echipa Finlandia pe una din cele 179.584 de insule din Finlanda pentru a trai pe viu Experienta Midnight Sun. O data ajuns acasa imi dau seama ca este foarte greu sa scriu despre cum a fost dar am saincerc sa pove cate ceva.

In primul rand fantastic este faptul ca am reusit sa sudam o gasca in mai putin de doua ore in conditiile in care mai mult de jumatate dintre noi nu ne vazusem niciodata. Parca eram facuti cu totii pentru aceasta nebunie. Dupa un zbor de doua ore jumatate si o aterizare cel putin intersanta daca nu de cosmar (  fetele urlau prin avion de credeai cavine sfarsitul lumii) la Helsinki, am plecat spre destinatia finala. Insula Insulelor. Nu cred ca are un nume. Sa-i zicem Paradis:)

Aici erau costruite 3 cabane, la standarde finlandeze. Cabane din lemn, liniste, padure, plaja si atat. Cu toate ca ne aflam la 30 de km de tarm exista electricitate trasa pe sub apa, colectare selectiva a deseurilor, dusuri cu sensori care opreau apa imediat ce nu erai in fata lor, lumina se aprindea tot pe baza sensorilor de miscare, toate becurile din cabana economice, doua saune, un jacuzzi, zece camere si o bucatarie utilata complet. Of … era sa uit de barul in care erau toate dotarile necesare unui chef de neuitat.  Binenteles cu multa votca Finlandia, masina de gheta etc

Aici ne-a asteptat Global Brand Ambasador Finlandia, Markku Raittinen care a tinut un speach de bun venit si apoi s-a dezlantuit nebunia. Am invatat sa facem cocktail uri cunoscute si sa cream retete proprii. A mea se numeste Ardeleneasca. Prietenii stiu de ce:)

Seara ( ciudat mod de a spune, atunci cand soarele e pe cer tot timpul) sa terminat cu un foc pe plaja, rasete si carnati pe bat.

A doua zi am petrecut-o cu plimbare prin Golful Finlandez, ciorba de somon, tur de Helsinki, vizita la muzeul de Arta Contemporana, mancare extraordinara. Am fost la un concert pe Lipscaniul lor unde cantau niste Compacti, super atmosfera. Media de varsta peset 48 de ani:) Doamnele de 60 dansau de rupeau pamanul, parca era revelionul lui Vanghelie doar ca doamnele de acolo erau aranjate impecabil si se bucurau de varsta lor. Seara s-a terminat cu putina Votca Finlandia, narghilea cu mere, improvizatii in barca si amintiri despre Sistemul anului 2000.

Pentru ca orice poveste se termiana dupa trei zile si fiindca aveam un concert la Brasov eu, singur, m-am intors acasa, restul s-au dus pana la Berlin sa faca putin shopping si sa vada showul lui Stephan Pelger la Saptamana modei din urbe. Binenteles inainte sa plec din Paradis se cerea o filmare cu Markku despre ce inseamna cu adevarat un “party verde”.

 

Stay Green, Stay Fresh, Stay in Control!

 


2 Replies to “Experienta Finlanda:)”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*