Am condus astazi pentru prima data in viata mea un Hybrid. Honda Hybrid. Pana astazi cand ma gandeam la Hybrid aveam in minte numai filme SF. M-am linistit:) La prima impresie iti vine sa crezi ca e ceva super tare.  Asa si e! Exteriorul masinii. Linii frumoase, faruri interesante, portbagaj din sticla etc.

Totul se schimba cand intri in masina. Un design invechit, deloc futurist, scaune comode si o consola centrala foarte atipica. De fapt nu e centrala deloc este mai mult intr-o parte si greu de butonat in timp de conduci. Materialele folosite sunt cam din topor, luminite albastre mai peste tot si cateva indicatoare verzi care ar trebui sa te faca sa crezi ce esti in ceva eco. Foarte mult plastic! sa fie oare rezultatul reciclarii in Japonia?
Dar de ce ii spune hybrid? pai nu stiu. De fapt ei folosesc o tehnologie cumulativa in care partea de hybrid este de doar 18%. Exista o functie start stop care opreste motorul atunci cand esti la semnafor sau blocat in trafic. Acesta e un avantaj! si cu toate astea un motor de 1,3 l / 88 CP a consumat timp de o ora prin Bucuresti ( dar nu in zonele aglomerate) 5.9l/100 km – mixt.  Mi se pare mult pentru un hybrid. Nu e asa?

Cutia este automata ceea ce “ajuta” ca demarajul sa fie f f f lent. Are cateva lucruri dragute pentru cei care folosesc Ipod dar pentru mine astfel de bonusuri nu m-ar convinge sa cumpar aceasta masina. Pretul masinii in care am fost astazi este de aprox 20000 EURO toate taxele incluse.
In concluzie mi se pare ca tehnologia asta nu a avansat destul si ca masinile hybrid  nu pot inca  sa emita mari pretentii pe piata auto.  Astept insa cu nerabdare o masina care sa nu polueze, dar sa fie in acelasi timp si performanta.
Sunt un om caruia ii pasa de natura si ar trebui sa incurajez noua tehnologie, dar imi cer scuze,  nu pot sa fiu ipocrit. Deocamdata prefer sa am o masina diesel, cu multi cai putere pe care sa n-o ambalez ca un cretin la semafor, sa schimb viteza atunci cand e nevoie, sa nu consum aer conditionat in exces si sa ma pot bucura de performatele masinii.
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva dar asa cred eu ca sta treaba in acest moment.

Nu uitati! claxonatul polueaza grav sanatatii!


Leave a Comment

Your email address will not be published.

*