logo1

Iată şi o informaţie inedită în legătură cu mesajele nedorite primite pe e-mail, numite SPAM. Dacă folosiţi poşta electronică, aţi primit, desigur, cel puţin o dată un spam.

Ce legătură ar putea fi între spam şi încălzirea globală? Ei bine, iată: Cantitatea de gaze cu efect de seră aferentă trimiterii unui spam este de 0,3 grame de dioxid de carbon. Iar în lume se trimit multe, mult prea  multe spamuri anual.

62 de trilioane de spamuri au fost trimise în 2008. Consumul total de energie, la nivel mondial, pentru trimiterea acestor mailuri este de 33 de miliarde de kilowaţi oră. Exprimat în emisii de carbon, acest consum echivalează cu funcţionarea a 3,1 milioane de maşini, care merg cu 7,5 miliarde de litri de benzină.
Dacă fiecare cutie poştală electronică ar fi protejată de un filtru de spam de ultimă generaţie, s- ar reduce consumul de energie aferent spamurilor cu 75% sau 25 de terawaţi pe an, echivalentul eliminării a 2,3 milioane de maşini de pe drumuri.
Studiul a fost realizat recent de ICF International, o companie de consultanţă în domeniul calităţii vieţii şi schimbărilor climatice.
Detalii despre aceste subiect dar si alte stiri interesante puteti vedea Vineri. ora 16:30 in cadrul ultimei emisiuni Green report din acest sezon. Numai la TVR 1 🙂


4 Replies to “Spamul si Incalzirea globala!”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*